Haring Party

Haring Party 2020 geannuleerd

De aankomende, 17e editie van de Haringparty zal ivm Covid-19 worden verplaatst naar juni 2021. Het zal dan hoogstwaarschijnlijke weer gehouden worden op een zaterdagavond van 19:30 tot 23:00 uur in “El Chiringuito” op het strand van Puente Romano. Puente Romano reikt ook dan weer een spectaculaire prijs uit voor de mooiste hoed.

Schitterende locatie

Om naar Puente Romano te komen raden wij van harte taxi´s aan, veilig en gemakkelijk. Komt u toch met eigen vervoer dan kunt u gebruik maken van de Valet Service met buggy´s. De avond wordt omlijst door lekkere live muziek en later op de avond kan er heerlijk gedanst worden.

Hollandse nieuwe en nog veel meer

De “vismeester uit Rotterdam”, Schmidt Zeevis, zorgt er wederom voor dat we kunnen genieten van de vers aangevoerde Hollandse Nieuwe, vakkundig schoongemaakt door Suus, onze “Haring dame”.Maar er zijn nog veel meer lekkernijen die door diverse chefs van Puente Romano worden bereid met de specialiteiten van Schmidt Zeevis en bijzondere Spaanse producten, gepresenteerd op en rondom de Raw Ice Bar en dat levert bijzondere smaak sensaties op. Natuurlijk ook weer heerlijke oesters, charmant geopend en geserveerd door onze Oester Vedettes.

De mooiste hoed

Elk jaar geweldig om te zien hoe de aanwezige dames hun best doen om deze speciale trofee te winnen met hun prachtige hoofdtooisels en feestelijke kleding, het totaal wordt beoordxºeeld door een onpartijdige jury. De dame met de mooiste hoed wint deze keer een Weekend Gratis Verblijf voor 2 personen in Puente Romano. Deze fantastische prijs wordt aangeboden door Hotel Puente Romano.

Wie ontvangt de Gouden Haring?

De prestigieuze “Gouden Haring” wordt ieder jaar uitgereikt aan “een Nederlander (m/v) die zich in Spanje bijzonder heeft ingespannen voor het bevorderen van “de goede naam van Nederland”. Vorig jaar was het Marijke de Nier van Residencia Estates. Wie wordt het dit jaar? Op 15 Juni wordt pas laat op de avond de trotse winnaar bekend gemaakt….altijd een mooi en spannend moment!

Onder elkaar

Bijpraten, lachen, netwerken en natuurlijk ook dansen, het kan allemaal op dit grootse jaarlijkse festijn. De swingende muziek en presentatie wordt verzorgd door Ger Vos.

De Haring Party is dan ook de ideale gelegenheid om vrienden en (zaken)relaties uit te nodigen. U kunt zelf ook gasten uitnodigen voor de toegangsprijs van € 100,- per persoon (inclusief BTW) waarvan € 10,- naar ons goede doel gaat (zie onder voor meer info). De aanmeldlink voor uw gasten treft u aan in de e-mailbevestiging van uw aanmelding. Uw gasten ontvangen hun toegangsbewijs per e-mail in pdf formaat, direct na het afronden van uw bestelling.

Toegangsbewijzen kunt u kopen op naam van uw bedrijf, of privé. Bijgaand nogmaals de link naar het aanmeldformulier. Meer informatie over de dress code vindt u in de bevestiging van uw aanmelding.

Aanmelden: Klik hier voor aanmelden!

Feest

Nieuwe Haring, Paling en Oesters
De Haring Party is genieten van nieuwe haring, oesters en paling van “de vismeester uit Rotterdam” Schmidt Zeevis. Ook dit jaar rekenen we weer op een groot gezelschap van zo’n 250 aanwezigen.

Wie ontvangt de Gouden Haring?
De prestigieuze “Gouden Haring” wordt uitgereikt aan “een Nederlander (m/v) die zich in Spanje bijzonder heeft ingespannen voor het bevorderen van “de goede naam van Nederland”

Partners

Charity

Bij de eerstvolgende Haring Party, gepland in 2021, is Cudeca het doel van onze Charity.

Cudeca is een non-profitorganisatie die professionele medische zorg biedt aan patiënten die lijden aan kanker of andere gevorderde ziekten, evenals ondersteuning aan hun families. Dit alles wordt geheel kosteloos aan de patiënten aangeboden. Voor meer informatie kunt u terecht op https://www.cudeca.org/en/

Haring Parties voorgaande jaren

2019

Een zeer geslaagde 16e editie van de Marbella Dutch Business Club Haring Party op zaterdag 15 juni. Iedereen zag er schitterend uit en de sfeer was voortreffelijk! Veel dank aan alle aanwezigen en natuurlijk onze sponsors. De lekkerste hapjes van Schmidt Zeevis uit Rotterdam passeerden de revue en natuurlijk de vers aangevoerde Hollandse Nieuwe, vakkundig schoongemaakt door de ¨Haring dame¨. Oesters, visproducten op de Raw Ice Bar en ook bijzondere Spaanse producten bereid door de chefs van Puente Romano. Iedereen had er letterlijk de mond vol van.

De Haring Party duurde van 19.30 tot 23.00 waarna een afterparty volgde in El Chiringuito van Puente Romano.

Gouden Haring
De “Gouden Haring” ging dit jaar bij uitzondering niet naar een Nederlander of Belg, maar naar de Spanjaard Sergio Sánchez – Pastor Millán, food & beverage manager van hotel Puente Romano die altijd zijn beste beentje voorzet om het de MDBC naar de zin te maken.

Locatie
Net als vorig jaar werd de Haring Party gehouden op het strand van Puente Romano, vóór het nieuwe hippe “El Chiringuito”. Een toplocatie!

Charity
Een deel van de opbrengsten van de Haring Party gingen naar de stichting “Debra” die zich inzet voor kinderen met de “vlinderziekte”, officieel Epidermolysis Bullosa genaamd. Een erfelijke en tot op heden ongeneeslijke huidaandoening die spontaan blaren op de huid doet ontstaan. Bijna elke maand wordt in Spanje een kind geboren met deze aandoening. Debra biedt direct hulp aan de ouders, maar geeft ook voorlichting aan medici.

Charo van Hulst zet zich al jaren in voor Debra, de Spaanse organisatie die hulp biedt aan “Butterfly children”, verwijzend naar de tere huid van kinderen die aan deze ziekte lijden.

Wilt u meer weten over het werk van Debra en deze bijzondere ziekte? Hier vindt u enkele links: Debra, Vlinderkind

2018

De 15e editie van de Marbella Dutch Business Haring Party is gehouden op zondag 17 juni 2018 en was een groot succes. Op het strand van Puente Romano deden 275 zich tegoed aan verse haring, oesters, sushi en andere lekkernijen. De sfeer was geweldig! Ger Vos en Mariska van Kolck zorgden voor muzikaal spektakel.

Gouden Haring 2018

Winnaar van de Gouden Haring 2018 is Marijke de Nier van Residencia Estates.

Schitterende locatie
De Haring Party vond plaats in de nieuwe parel van Puente Romano; “Chiringuito Ibiza” naast restaurant Sea Grill. The place to be volgens insiders.

De avond werd omlijst door passende live muziek en later op de avond kan er gedanst worden.

2017

Vrijdag 16 juni 2017 is de 14e editie van de Haring Party gehouden waarbij onze leden, partners en genodigden zich tegoed deden aan verse haring, paling, oesters en andere lekkernijen. De beelden (zie hieronder) spreken voor zich.

Speciale dank gaat uit naar alle supporters zonder wie dit feest niet mogelijk zou zijn geweest. Alle foto’s bekijken? klik hier.

Gouden Haring 2017

In 2017 zijn zelfs 2 winnaars van de Gouden Haring uitgeroepen, Joyce van Ombergen en Bert Riemslag.

Prijswinnaars Gouden Haring

Ontvangers van de prestigieuze “Gouden Haring” in de opeenvolgende jaren

 • In 2004: Henny ten Brink. Voormalig lid RvB Elsevier en “founding father” van de Nederlandse haring party.
 • In 2005: Pia Beck, “The Flying Dutches”
 • In 2006: Maître Theodore de Vries. Culinaire innovatie aan de CdS.
 • In 2007: Anne-Marie Kraan . Gedurende vele jaren de vis sponsor van de MDBC Haring Party.
 • In 2008: Rudi Van den Berg, “Video Promoción”
 • In 2009: Z.E. mr. Como Van Hellenberg Hubar . NL Ambassadeur te Madrid.
 • In 2010: Henk Baay. Mede oprichter, -en eerste president van de MDBC.
 • In 2011: Schilo van Coevorden. Meester Kok bij Finca Cortesin.
 • In 2012: Hans Wohl. Organisator van “ Marbella 4 days Walking”
 • In 2013: Kees van Riel , Voorzitter NCCS
 • In 2014: Jeroen van der Weijden , verslaggever alhier voor o.a. Telegraaf
 • In 2015: Stefania van Lieshout, blogster met accent op Malaga en (Zuid) Spanje
 • In 2016: Mieke Kamerbeek, oprichter van Club Tulipan en organisator van Andalusian Dutch Open.
 • In 2017: Joyce van Ombergen van JongLeren en Bert Riemslag van de MDBC.
 • In 2018: Marijke de Nier, eigenaar en oprichter van Residencia Estates.
 • In 2019: Sergio Sánchez – Pastor Millán, food & beverage manager van hotel Puente Romano.