Haring Party

Haring Party 2022 – Save the Date

Op 18 juni 2022 vindt de 18e editie van de Haringparty plaats. Zet ´m alvast in uw agenda!

Schitterende nieuwe locatie

De locatie in 2022 is een het prachtige Divot Gastro Grill. We beginnen om 19:30 en het feest eindigt om middernacht, dus een uur later dan voorheen.

Vis van de “vismeester”

Schmidt Zeevis, zorgt wederom voor de meest vers denkbare Hollandse Nieuwe, vakkundig bereid door de koks van Divot.

Muzikaal spektakel en prijzen

Ger Vos zorgt voor een swingende avond met zijn muzikale bijzetting. Uiteraard worden er weer prijzen uitgereikt, zoals de Gouden Haring, de prestigieuze prijs die elk jaar wordt uitgereikt aan “een Nederlander (m/v) die zich in Spanje bijzonder heeft ingespannen voor het bevorderen van “de goede naam van Nederland”. Onderaan deze pagina staat een overzicht van de winnaars van de voorgaande jaren. In 2021 werd de Gouden Haring gewonnen door Hester Zigtema van talenschool Parasol Costa del Sol, waarover hieronder meer.

Het is als vanouds weer een staand feest waar uiteraard gedanst gaat worden. Vanzelfsprekend zijn er ook vele gezellige zitjes.

Zet ´m in uw agenda

De Haring Party is de ideale gelegenheid om vrienden en (zaken)relaties uit te nodigen. Niet-leden zijn van harte welkom.

Toegangsprijs voor niet-leden

De toegangsprijs dit jaar is van € 125,- per persoon (inclusief BTW) waarvan € 10,- naar een goed doel gaat.

Alvast de sfeer proeven? Bekijk hier de foto´s van het verleden jaar.

Sponsors van de Haring Party

Leden van de Marbella Dutch Business Club en bovenal onze sponsors maken de Haring Party mogelijk. Als sponsor ontvangt u:

 • 6 entree kaarten voor uzelf en uw gasten
 • Naamsvermelding op alle toekomstige uitingen van de haring party 2022
 • Naamsvermelding op sponsorboard
 • Naamsvermelding op website MDBC
 • Extra kaarten tegen gereduceerd tarief

De prijs voor een sponsor pakket is, net als voorgaande jaren, 1.100 euro (exclusief BTW – inclusief 100 euro bijdrage voor het goede doel).

Geïnteresseerde sponsoren kunnen contact opnemen met Bert Riemslag.

Sponsors 2022

Charity

Ook dit jaar is Cudeca het doel van onze Charity.

Cudeca is een non-profitorganisatie die professionele medische zorg biedt aan patiënten die lijden aan kanker of andere gevorderde ziekten, evenals ondersteuning aan hun families. Dit alles wordt geheel kosteloos aan de patiënten aangeboden. Voor meer informatie kunt u terecht op https://www.cudeca.org/en/

Haring Parties voorgaande jaren

2021

De 17e editie van de Haringparty vond ivm Covid-19 plaats in bescheidener vorm dan gebruikelijk

Sfeervolle setting
Op 20 juni 2021 bood Restaurant “El Gamonal” een sfeervol decor aan het Smart Haring Dinner. Eerst borrelen in de prachtig aangelegde ruime tuin met verrukkelijke haring, paling en andere lekkernijen van vis-meester: Smidt Zeevis. Daarna uitgebreid tafelen met mooie gerechten en een goed glas.

De mooiste hoed
De onpartijdige jury koos Verónica Tye uit als prijswinnaar. De prijs was een dinerbon, te verzilveren in Restaurant El Gamonal, onze gastlocatie. Voorzitter Rens Zwanenburg maakte de jurykeuze bekend aan de blij verraste Verónica.

Gouden Haring
Hester Zigtema van de Nederlandse talenschool: “Parasol Costa del Sol“, een officiële exameninstelling voor de Nederlandse taal die onder toezicht staat van het Ministerie van OCW. Kinderen en jong-volwassenen kunnen hier taalcertificaten behalen zodat bijvoorbeeld studeren in Nederland en/of België in de Nederlandse taal makkelijker wordt.

Charity
In 2021 sponsorde de MDBC Cudeca, een not-for-profit organisatie die terminale patiënten begeleidt in de laatste fase van hun leven. Hoofdsponsor van het Smart Haring Dinner: Banco La Caixa doneerde een mooi bedrag van € 5.000,-. Na een wervelend pleidooi van voorzitter Rens Zwanenburg werd nog eens € 26.000 extra gedoneerd door aanwezigen.

2019

Een zeer geslaagde 16e editie van de Marbella Dutch Business Club Haring Party op zaterdag 15 juni. Iedereen zag er schitterend uit en de sfeer was voortreffelijk! Veel dank aan alle aanwezigen en natuurlijk onze sponsors. De lekkerste hapjes van Schmidt Zeevis uit Rotterdam passeerden de revue en natuurlijk de vers aangevoerde Hollandse Nieuwe, vakkundig schoongemaakt door de ¨Haring dame¨. Oesters, visproducten op de Raw Ice Bar en ook bijzondere Spaanse producten bereid door de chefs van Puente Romano. Iedereen had er letterlijk de mond vol van.

De Haring Party duurde van 19.30 tot 23.00 waarna een afterparty volgde in El Chiringuito van Puente Romano.

Gouden Haring
Maar liefst 2 “Gouden Haringen” werden dit jaar uitgereikt; de Spanjaard Sergio Sánchez – Pastor Millán, food & beverage manager van hotel Puente Romano nam de prijs met groot plezier in ontvangst. Sergio zet al jaren zijn beste beentje voort om het de MDBC naar de zin te maken. De andere Gouden Haring werd uitgereikt aan Elvire Boitelle, al jaren rechterhand en steun en toeverlaat van het Bestuur.

Locatie
Net als vorig jaar werd de Haring Party gehouden op het strand van Puente Romano, vóór het nieuwe hippe “El Chiringuito”. Een toplocatie!

Charity
Een deel van de opbrengsten van de Haring Party gingen naar de stichting “Debra” die zich inzet voor kinderen met de “vlinderziekte”, officieel Epidermolysis Bullosa genaamd. Een erfelijke en tot op heden ongeneeslijke huidaandoening die spontaan blaren op de huid doet ontstaan. Bijna elke maand wordt in Spanje een kind geboren met deze aandoening. Debra biedt direct hulp aan de ouders, maar geeft ook voorlichting aan medici.

Charo van Hulst zet zich al jaren in voor Debra, de Spaanse organisatie die hulp biedt aan “Butterfly children”, verwijzend naar de tere huid van kinderen die aan deze ziekte lijden.

Wilt u meer weten over het werk van Debra en deze bijzondere ziekte? Hier vindt u enkele links: Debra, Vlinderkind

2018

De 15e editie van de Marbella Dutch Business Haring Party is gehouden op zondag 17 juni 2018 en was een groot succes. Op het strand van Puente Romano deden 275 zich tegoed aan verse haring, oesters, sushi en andere lekkernijen. De sfeer was geweldig! Ger Vos en Mariska van Kolck zorgden voor muzikaal spektakel.

Gouden Haring 2018

Winnaar van de Gouden Haring 2018 is Marijke de Nier van Residencia Estates.

Schitterende locatie
De Haring Party vond plaats in de nieuwe parel van Puente Romano; “Chiringuito Ibiza” naast restaurant Sea Grill. The place to be volgens insiders.

De avond werd omlijst door passende live muziek en later op de avond kan er gedanst worden.

2017

Vrijdag 16 juni 2017 is de 14e editie van de Haring Party gehouden waarbij onze leden, partners en genodigden zich tegoed deden aan verse haring, paling, oesters en andere lekkernijen. De beelden (zie hieronder) spreken voor zich.

Speciale dank gaat uit naar alle supporters zonder wie dit feest niet mogelijk zou zijn geweest. Alle foto’s bekijken? klik hier.

Gouden Haring 2017

In 2017 zijn zelfs 2 winnaars van de Gouden Haring uitgeroepen, Joyce van Ombergen en Bert Riemslag.

Prijswinnaars Gouden Haring

Ontvangers van de prestigieuze “Gouden Haring” in de opeenvolgende jaren

 • In 2004: Henny ten Brink. Voormalig lid RvB Elsevier en “founding father” van de Nederlandse haring party.
 • In 2005: Pia Beck, “The Flying Dutches”
 • In 2006: Maître Theodore de Vries. Culinaire innovatie aan de CdS.
 • In 2007: Anne-Marie Kraan . Gedurende vele jaren de vis sponsor van de MDBC Haring Party.
 • In 2008: Rudi Van den Berg, “Video Promoción”
 • In 2009: Z.E. mr. Como Van Hellenberg Hubar . NL Ambassadeur te Madrid.
 • In 2010: Henk Baay. Mede oprichter, -en eerste president van de MDBC.
 • In 2011: Schilo van Coevorden. Meester Kok bij Finca Cortesin.
 • In 2012: Hans Wohl. Organisator van “ Marbella 4 days Walking”
 • In 2013: Kees van Riel , Voorzitter NCCS
 • In 2014: Jeroen van der Weijden , verslaggever alhier voor o.a. Telegraaf
 • In 2015: Stefania van Lieshout, blogster met accent op Malaga en (Zuid) Spanje
 • In 2016: Mieke Kamerbeek, oprichter van Club Tulipan en organisator van Andalusian Dutch Open.
 • In 2017: Joyce van Ombergen van JongLeren en Bert Riemslag van de MDBC.
 • In 2018: Marijke de Nier, eigenaar en oprichter van Residencia Estates.
 • In 2019: Sergio Sánchez – Pastor Millán, food & beverage manager van hotel Puente Romano.
 • Én in 2019: co starring… onze eigen Elvire Boitelle. Steun en toeverlaat van het bestuur.
 • In 2021: Hester Zigtema van talenschool Parasol Costa del Sol.
MDBC - All Rechten Voorbehouden